• Эхлэл
  • Цаг агаар
  • Валют ханш
  • Улс төр
  • Эдийн засаг
  • Үзэл бодол
  • Спорт
  • Нийгэм
  • Дэлхий
  • Энтертайнмэнт
  • Зурхай



Б.Баасанбямба: Манайх хоёр жил тутамд хоолны цэсээ сольдог

Европ болон нийтийн хоолоор мэргэшиж, далайн гаралтай хоолны төрөлд олон улсын “CHINGIS KHAN CHAMPION CUP” тэмцээнээс алтан медаль хүртсэн “Быстро” рестораны ахлах тогооч Б.Баасанбямбатай ярилцлаа. Тэрээр хоббигоо мэргэжил болгож чадсан Эрдэнэтийн чадварлаг тогоочдын нэг юм.

  • Ажлын гараагаа эхэлж байсан үеэс ярилцлагаа эхлэе?
  • Би Эрдэнэт үйлдвэрийн ажилчдын хоолыг бэлтгэдэг “Монгол катеринг”-аас ажлын гараагаа эхэлж байлаа. Тухайн үед ерээд хүний бүрэлдэхүүнтэй маш том бааз байсан. Монгол катеринг нийтийн хоол хийдэг, хоолыг маш их хэмжээгээр хийдэг байсан тул тэндээс маш их зүйл сурч байсан.
  • Тухайн үед Монгол катеринг өдрийн гурван ээлжээр үйлдвэрийн 6000 гаруй ажилчдын хоолыг хийдэг байсан санагдаж байна. Монгол катерингийн бааз задарснаас хойш тэдний ажилчдын ихэнх нь Маэстро, Быстрод хуваагдаад ажилд орсон байсан. Эдгээр газрууд чадвартай хүмүүсээ нэг дор цуглуулж, зөв газраас боловсон хүчнээ бүрдүүлсэн нь их таалагдсан.  Быстрод хэд дэх жилдээ ажиллаж байна?
  • Монгол катерингаас гараад Быстрог нээгдсэнээс эхлээд  5 дахь жилдээ ажиллаж байна.
  • Тогооч хүний хувьд ямар зарчим баримталдаг вэ?
  • Ариун цэврээс эхлээд баримтлах зарчим их. Хоолонд нэг ширхэг үс орчихвий гэж халдвар, хамгааллаа ягштал баримталана.  Ажилдаа ирээд хамгийн түрүүнд дүрэмт хувцас малгайгаа өмсөхөөс миний ажил эхэлдэг.
  • Эрдэнэтийн хоолны салбарын хөгжлийг ямар төвшинд байна гэж харж байна? Давуу тал юу байна?
  • Ер нь их хөгжиж байгаа. Давуу тал гэвэл хоолны чиглэлээр үйл ажиллагаа явуулж байгаа ресторанууд багатай, энэ чиглэлийн зах зээл нээлттэй, боломж байгаа санагддаг.
  • Эрдэнэтэд дутагдаж байгаа, хөгжих боломжтой хоолны ямар салбар байна?
  • Нэлээд том, олон ажилтантай, багтаамж сайтай зэрэглэл өндөртэй ресторан байвал зүгээр юм болов уу гэж боддог. Манай Эрдэнэтэд ийм төрлийн ресторан ганц нэг л байгаа.

  • Мэргэжлээрээ оролцож байсан уралдаан тэмцээн байгаа юу?
  • Олон. Ганцаарчилсан төрлөөр Эрдэнэтэд хоёр удаа түрүүлж, Булган аймагт зохиогдсон хангайн бүсийн уралдаанаас хоёр мөнгөн медаль авч байсан. Түүнчлэн олон улсын “Chingis khan challenge cup” тэмцээнээс европ хоол болон загас, далайн бүтээгдэхүүний төрлөөр алт, мөнгөн медаль хүртсэн. Сүүлд 2019 онд болсон улсын аваргад багаараа оролцоод мөнгөн медаль авч байлаа.
  • “Chingis khan challenge cup” тэмцээнд хэдэн хүн оролцож байсан бэ, шүүгчид хэрхэн үнэлж байв?
  • Миний оролцсон төрөлд нийт 68 тогооч оролцсон. Шүүгчид хоолыг амталж өөр өөрсдийн үнэлгээг өгч нэгтгэсэн байдлаар дүгнэдэг учраас дүн гарсны эцэст л ямар үнэлгээтэйгээ мэдэх боломжтой байсан.
  • Шинэ хоолны нэр төрлийг бий болгох тал дээр яаж ажилладаг вэ?
  • Бид хоорондоо ярилцаж, туршиж үзээд шинэ цэсээ гаргадаг.
  •  “Таны хоол сайхан байлаа” гэдэг үгийг, урмын мэдрэмжийг хэр их авдаг вэ? Тийм тохиолдлууд бий юу?
  • Тийм мэдрэмжийг хоёр, гурван удаа авч байсан. Нэг удаа үйлчлүүлэгч дуудаад “Таны хоол маш амттай байлаа, баярлалаа” гэж хэлж хэлээд урамшуулж байсан. “Би гадаадад байхдаа ч ийм хоол идэж үзээгүй. Танайд ирж идлээ, маш их баярлалаа” гэж хэлэхэд урам их авч байлаа.
  • Алдаа гаргасан үед өөрийгөө өмөөрдөг үү?
  • Үгүй, би яагаад ийм алдаа гаргачихав аа л гэж боддог. Өөртөө гутранги маягийн хүлээж авдаг л даа. Ингэж болохгүй ш дээ, яагаад алдчихваа гэж л боддог. Цаашдын хийх зүйлдээ алдаагаа засч, илүү анхаарахыг хичээдэг.
  • Хоол үйлдвэрлэлийн салбарын чиг хандлагын өөрчлөлтийг хэр соргог хүлээж авч, мэдэрдэг вэ? Үйлчлүүлэгчийн хооллолт, хоолны соёлын өөрчлөлтийг хараад нөхцөл байдлаа өөрчлөх тохиолдол хэр байна вэ?
  • Үйлчлүүлэгчийн эрэлт хэрэгцээгээ дагаад хоолны цэсэнд байхгүй, уураг ихтэй фитнесс хоолыг захиалъя гэх мэт санал хүсэлтүүд зарим тохиолдолд орж ирдэг. Ийм тохиолдолд үйлчлүүлэгчийн санал хүсэлтэд тулгуурлаад шинэ төрлийн хоол гаргаж өгөх тохиолдол бий. Гэхдээ ихэнх тохиолдолд хоолны цэсний дагуу үйлчлүүлэгчид захиалгаа өгдөг.
  • Хүнд өөрийн гэсэн ажил мэргэжил дээрээ хөгжих, амбицлах үе байдаг. Нэг ийм төрлийн хоол гаргах юмсан, ийм юм хийх юмсан гэсэн бодол байдаг уу?
  • Байлгүй яах вэ. Ойрын үед хоолны цэсээ шинэчлэхээс эхлээд олон ажлууд төлөвлөсөн байгаа.
  • Быстро, Маестро ресторан Эрдэнэтдээ хоолны салбарын жишиг тогтоосон газар бий болоход юу нөлөөлсөн гэж боддог вэ?
  • Манай багш, мастер тогооч Б.Ганзориг нөлөөлсөн гэж боддог. Боловсон хүчнээ сайн бэлтгэж, зөв хүмүүсийг нэгтгэж чадсан, сайн удирдагч гэж боддог.
  • Танай хоолны бусдаас ялгарах онцлог, давуу тал юу вэ?
  • Нэгдүгээрт амт чанар, хоёрдугаарт төрөл зүйлээрээ ялгардаг. Манайх хоёр жил тутамд хоолны цэсээ сольдог. Одоогоор 20 гаруй нэр төрлийн хоолоор үйлчилж байгаа.
  • Хоолны цэсээ боловсруулахдаа юуг анхаардаг вэ?
  • Нэгдүгээрт бүтээгдэхүүний олдоцыг бодолцдог. Жишээлбэл, үхрийн мах гэхэд үхрийн махаар хийж болох амттай гоё хоолнуудыг бодолцож, өвчүүгээр нь шарсан өвчүү хийх шинэ төрлийн хачир бэлдэх зэргээр хоолны цэсээ сайжруулдаг.
  • Өмнө нь далайн гаралтай хоолны төрөлд олон улсын уралдаанд түрүүлж байсан гэж байсан. Танай цэсэнд далайн гаралтай хоол байдаг уу? Энэ төрлийн хоолны чиглэл манай Эрдэнэтэд хэр нээлттэй салбар вэ?
  • Манай цэсэнд нэг л байгаа, тэр нь загас. Манай Эрдэнэтийнхэн далайн гаралтай бүтээгдэхүүнүүдэд нэг их дуртай биш юм байна лээ. Оросууд л их сонирхдог.
  • Цаашид ямар зорилго тавьж байна вэ?
  • Эхний зорилго мастер болох. Доод тал нь 15 жил ажиллаж, шалгалт өгч байж мастер болдог. 
  • Ярилцсанд баярлалаа.

                                                                                                                          Г.Оюунтуяа

 

 

    ХУВААЛЦАХ ЖИРГЭХ


МЭДЭЭНИЙ СЭТГЭГДЭЛ
ХОЛБООТОЙ МЭДЭЭ
The Economist: Монголын ардчилал алдаатай
Улс дамнасан жонхууг прокурор хутгасан юм биш үү?!
Улсын Дээд шүүх Үндсэн хууль зөрчиж байна
Эрсдэл, занга хоёрыг өөртөө тавьсан “шинэ” Ерөнхий сайд



Веб сайтад агуулагдсан мэдээлэл зохиогчийн эрхийн хуулиар хамгаалагдсан тул зөвшөөрөлгүй хуулбарлах хориотой.

Copyright © MMINFO.MN All Rights Reserved. Powered by HUREEMEDIA.





  • Эхлэл
  • Цаг агаар
  • Валют ханш
  • Улс төр
  • Эдийн засаг
  • Үзэл бодол
  • Спорт
  • Нийгэм
  • Дэлхий
  • Энтертайнмэнт
  • Зурхай



Б.Баасанбямба: Манайх хоёр жил тутамд хоолны цэсээ сольдог

Европ болон нийтийн хоолоор мэргэшиж, далайн гаралтай хоолны төрөлд олон улсын “CHINGIS KHAN CHAMPION CUP” тэмцээнээс алтан медаль хүртсэн “Быстро” рестораны ахлах тогооч Б.Баасанбямбатай ярилцлаа. Тэрээр хоббигоо мэргэжил болгож чадсан Эрдэнэтийн чадварлаг тогоочдын нэг юм.

  • Ажлын гараагаа эхэлж байсан үеэс ярилцлагаа эхлэе?
  • Би Эрдэнэт үйлдвэрийн ажилчдын хоолыг бэлтгэдэг “Монгол катеринг”-аас ажлын гараагаа эхэлж байлаа. Тухайн үед ерээд хүний бүрэлдэхүүнтэй маш том бааз байсан. Монгол катеринг нийтийн хоол хийдэг, хоолыг маш их хэмжээгээр хийдэг байсан тул тэндээс маш их зүйл сурч байсан.
  • Тухайн үед Монгол катеринг өдрийн гурван ээлжээр үйлдвэрийн 6000 гаруй ажилчдын хоолыг хийдэг байсан санагдаж байна. Монгол катерингийн бааз задарснаас хойш тэдний ажилчдын ихэнх нь Маэстро, Быстрод хуваагдаад ажилд орсон байсан. Эдгээр газрууд чадвартай хүмүүсээ нэг дор цуглуулж, зөв газраас боловсон хүчнээ бүрдүүлсэн нь их таалагдсан.  Быстрод хэд дэх жилдээ ажиллаж байна?
  • Монгол катерингаас гараад Быстрог нээгдсэнээс эхлээд  5 дахь жилдээ ажиллаж байна.
  • Тогооч хүний хувьд ямар зарчим баримталдаг вэ?
  • Ариун цэврээс эхлээд баримтлах зарчим их. Хоолонд нэг ширхэг үс орчихвий гэж халдвар, хамгааллаа ягштал баримталана.  Ажилдаа ирээд хамгийн түрүүнд дүрэмт хувцас малгайгаа өмсөхөөс миний ажил эхэлдэг.
  • Эрдэнэтийн хоолны салбарын хөгжлийг ямар төвшинд байна гэж харж байна? Давуу тал юу байна?
  • Ер нь их хөгжиж байгаа. Давуу тал гэвэл хоолны чиглэлээр үйл ажиллагаа явуулж байгаа ресторанууд багатай, энэ чиглэлийн зах зээл нээлттэй, боломж байгаа санагддаг.
  • Эрдэнэтэд дутагдаж байгаа, хөгжих боломжтой хоолны ямар салбар байна?
  • Нэлээд том, олон ажилтантай, багтаамж сайтай зэрэглэл өндөртэй ресторан байвал зүгээр юм болов уу гэж боддог. Манай Эрдэнэтэд ийм төрлийн ресторан ганц нэг л байгаа.

  • Мэргэжлээрээ оролцож байсан уралдаан тэмцээн байгаа юу?
  • Олон. Ганцаарчилсан төрлөөр Эрдэнэтэд хоёр удаа түрүүлж, Булган аймагт зохиогдсон хангайн бүсийн уралдаанаас хоёр мөнгөн медаль авч байсан. Түүнчлэн олон улсын “Chingis khan challenge cup” тэмцээнээс европ хоол болон загас, далайн бүтээгдэхүүний төрлөөр алт, мөнгөн медаль хүртсэн. Сүүлд 2019 онд болсон улсын аваргад багаараа оролцоод мөнгөн медаль авч байлаа.
  • “Chingis khan challenge cup” тэмцээнд хэдэн хүн оролцож байсан бэ, шүүгчид хэрхэн үнэлж байв?
  • Миний оролцсон төрөлд нийт 68 тогооч оролцсон. Шүүгчид хоолыг амталж өөр өөрсдийн үнэлгээг өгч нэгтгэсэн байдлаар дүгнэдэг учраас дүн гарсны эцэст л ямар үнэлгээтэйгээ мэдэх боломжтой байсан.
  • Шинэ хоолны нэр төрлийг бий болгох тал дээр яаж ажилладаг вэ?
  • Бид хоорондоо ярилцаж, туршиж үзээд шинэ цэсээ гаргадаг.
  •  “Таны хоол сайхан байлаа” гэдэг үгийг, урмын мэдрэмжийг хэр их авдаг вэ? Тийм тохиолдлууд бий юу?
  • Тийм мэдрэмжийг хоёр, гурван удаа авч байсан. Нэг удаа үйлчлүүлэгч дуудаад “Таны хоол маш амттай байлаа, баярлалаа” гэж хэлж хэлээд урамшуулж байсан. “Би гадаадад байхдаа ч ийм хоол идэж үзээгүй. Танайд ирж идлээ, маш их баярлалаа” гэж хэлэхэд урам их авч байлаа.
  • Алдаа гаргасан үед өөрийгөө өмөөрдөг үү?
  • Үгүй, би яагаад ийм алдаа гаргачихав аа л гэж боддог. Өөртөө гутранги маягийн хүлээж авдаг л даа. Ингэж болохгүй ш дээ, яагаад алдчихваа гэж л боддог. Цаашдын хийх зүйлдээ алдаагаа засч, илүү анхаарахыг хичээдэг.
  • Хоол үйлдвэрлэлийн салбарын чиг хандлагын өөрчлөлтийг хэр соргог хүлээж авч, мэдэрдэг вэ? Үйлчлүүлэгчийн хооллолт, хоолны соёлын өөрчлөлтийг хараад нөхцөл байдлаа өөрчлөх тохиолдол хэр байна вэ?
  • Үйлчлүүлэгчийн эрэлт хэрэгцээгээ дагаад хоолны цэсэнд байхгүй, уураг ихтэй фитнесс хоолыг захиалъя гэх мэт санал хүсэлтүүд зарим тохиолдолд орж ирдэг. Ийм тохиолдолд үйлчлүүлэгчийн санал хүсэлтэд тулгуурлаад шинэ төрлийн хоол гаргаж өгөх тохиолдол бий. Гэхдээ ихэнх тохиолдолд хоолны цэсний дагуу үйлчлүүлэгчид захиалгаа өгдөг.
  • Хүнд өөрийн гэсэн ажил мэргэжил дээрээ хөгжих, амбицлах үе байдаг. Нэг ийм төрлийн хоол гаргах юмсан, ийм юм хийх юмсан гэсэн бодол байдаг уу?
  • Байлгүй яах вэ. Ойрын үед хоолны цэсээ шинэчлэхээс эхлээд олон ажлууд төлөвлөсөн байгаа.
  • Быстро, Маестро ресторан Эрдэнэтдээ хоолны салбарын жишиг тогтоосон газар бий болоход юу нөлөөлсөн гэж боддог вэ?
  • Манай багш, мастер тогооч Б.Ганзориг нөлөөлсөн гэж боддог. Боловсон хүчнээ сайн бэлтгэж, зөв хүмүүсийг нэгтгэж чадсан, сайн удирдагч гэж боддог.
  • Танай хоолны бусдаас ялгарах онцлог, давуу тал юу вэ?
  • Нэгдүгээрт амт чанар, хоёрдугаарт төрөл зүйлээрээ ялгардаг. Манайх хоёр жил тутамд хоолны цэсээ сольдог. Одоогоор 20 гаруй нэр төрлийн хоолоор үйлчилж байгаа.
  • Хоолны цэсээ боловсруулахдаа юуг анхаардаг вэ?
  • Нэгдүгээрт бүтээгдэхүүний олдоцыг бодолцдог. Жишээлбэл, үхрийн мах гэхэд үхрийн махаар хийж болох амттай гоё хоолнуудыг бодолцож, өвчүүгээр нь шарсан өвчүү хийх шинэ төрлийн хачир бэлдэх зэргээр хоолны цэсээ сайжруулдаг.
  • Өмнө нь далайн гаралтай хоолны төрөлд олон улсын уралдаанд түрүүлж байсан гэж байсан. Танай цэсэнд далайн гаралтай хоол байдаг уу? Энэ төрлийн хоолны чиглэл манай Эрдэнэтэд хэр нээлттэй салбар вэ?
  • Манай цэсэнд нэг л байгаа, тэр нь загас. Манай Эрдэнэтийнхэн далайн гаралтай бүтээгдэхүүнүүдэд нэг их дуртай биш юм байна лээ. Оросууд л их сонирхдог.
  • Цаашид ямар зорилго тавьж байна вэ?
  • Эхний зорилго мастер болох. Доод тал нь 15 жил ажиллаж, шалгалт өгч байж мастер болдог. 
  • Ярилцсанд баярлалаа.

                                                                                                                          Г.Оюунтуяа

 

 



МЭДЭЭНИЙ СЭТГЭГДЭЛ


Бидний тухай Редакцийн бодлого Сурталчилгаа байршуулах Холбоо барих

Веб сайтад агуулагдсан мэдээлэл зохиогчийн эрхийн хуулиар хамгаалагдсан тул зөвшөөрөлгүй хуулбарлах хориотой.

Copyright © MMINFO.MN All Rights Reserved. Powered by HUREEMEDIA.





Эхлэл Улс төр Эдийн засаг Үзэл бодол Спорт Нийгэм Дэлхий Энтертайнмэнт Зурхай
  • Нийтлэл
  • •
  • Ярилцлага
  • •
  • Сурвалжлага
  • •
  • Фото мэдээ
  • •
  • Аймгуудын мэдээлэл
  • •
  • Оддын амьдрал
БҮХ СЭДЭВ
  • •Сагсанбөмбөг
  • •Олимпизм
  • •Засгийн газар
  • •Эрүүл мэнд
  • •Бөхийн төрлүүд
  • •Ярилцлага
  • •Хөлбөмбөг
  • •Гэмт хэрэг
  • •Гадаад харилцаа
  • •Сурвалжлага
  • •Фото мэдээ
  • •Аймгуудын мэдээлэл
  • •Ерөнхийлөгч
  • •Яам
  • •ММ-ын тодруулга
ХУРААХ
Засгийн газрын ээлжит бус...
Д.Сумъяабазар: Халдварын идэвх...

Б.Баасанбямба: Манайх хоёр жил тутамд хоолны цэсээ сольдог

2021-02-21
    ХУВААЛЦАХ ЖИРГЭХ
Б.Баасанбямба: Манайх хоёр жил тутамд хоолны цэсээ сольдог

Европ болон нийтийн хоолоор мэргэшиж, далайн гаралтай хоолны төрөлд олон улсын “CHINGIS KHAN CHAMPION CUP” тэмцээнээс алтан медаль хүртсэн “Быстро” рестораны ахлах тогооч Б.Баасанбямбатай ярилцлаа. Тэрээр хоббигоо мэргэжил болгож чадсан Эрдэнэтийн чадварлаг тогоочдын нэг юм.

  • Ажлын гараагаа эхэлж байсан үеэс ярилцлагаа эхлэе?
  • Би Эрдэнэт үйлдвэрийн ажилчдын хоолыг бэлтгэдэг “Монгол катеринг”-аас ажлын гараагаа эхэлж байлаа. Тухайн үед ерээд хүний бүрэлдэхүүнтэй маш том бааз байсан. Монгол катеринг нийтийн хоол хийдэг, хоолыг маш их хэмжээгээр хийдэг байсан тул тэндээс маш их зүйл сурч байсан.
  • Тухайн үед Монгол катеринг өдрийн гурван ээлжээр үйлдвэрийн 6000 гаруй ажилчдын хоолыг хийдэг байсан санагдаж байна. Монгол катерингийн бааз задарснаас хойш тэдний ажилчдын ихэнх нь Маэстро, Быстрод хуваагдаад ажилд орсон байсан. Эдгээр газрууд чадвартай хүмүүсээ нэг дор цуглуулж, зөв газраас боловсон хүчнээ бүрдүүлсэн нь их таалагдсан.  Быстрод хэд дэх жилдээ ажиллаж байна?
  • Монгол катерингаас гараад Быстрог нээгдсэнээс эхлээд  5 дахь жилдээ ажиллаж байна.
  • Тогооч хүний хувьд ямар зарчим баримталдаг вэ?
  • Ариун цэврээс эхлээд баримтлах зарчим их. Хоолонд нэг ширхэг үс орчихвий гэж халдвар, хамгааллаа ягштал баримталана.  Ажилдаа ирээд хамгийн түрүүнд дүрэмт хувцас малгайгаа өмсөхөөс миний ажил эхэлдэг.
  • Эрдэнэтийн хоолны салбарын хөгжлийг ямар төвшинд байна гэж харж байна? Давуу тал юу байна?
  • Ер нь их хөгжиж байгаа. Давуу тал гэвэл хоолны чиглэлээр үйл ажиллагаа явуулж байгаа ресторанууд багатай, энэ чиглэлийн зах зээл нээлттэй, боломж байгаа санагддаг.
  • Эрдэнэтэд дутагдаж байгаа, хөгжих боломжтой хоолны ямар салбар байна?
  • Нэлээд том, олон ажилтантай, багтаамж сайтай зэрэглэл өндөртэй ресторан байвал зүгээр юм болов уу гэж боддог. Манай Эрдэнэтэд ийм төрлийн ресторан ганц нэг л байгаа.

  • Мэргэжлээрээ оролцож байсан уралдаан тэмцээн байгаа юу?
  • Олон. Ганцаарчилсан төрлөөр Эрдэнэтэд хоёр удаа түрүүлж, Булган аймагт зохиогдсон хангайн бүсийн уралдаанаас хоёр мөнгөн медаль авч байсан. Түүнчлэн олон улсын “Chingis khan challenge cup” тэмцээнээс европ хоол болон загас, далайн бүтээгдэхүүний төрлөөр алт, мөнгөн медаль хүртсэн. Сүүлд 2019 онд болсон улсын аваргад багаараа оролцоод мөнгөн медаль авч байлаа.
  • “Chingis khan challenge cup” тэмцээнд хэдэн хүн оролцож байсан бэ, шүүгчид хэрхэн үнэлж байв?
  • Миний оролцсон төрөлд нийт 68 тогооч оролцсон. Шүүгчид хоолыг амталж өөр өөрсдийн үнэлгээг өгч нэгтгэсэн байдлаар дүгнэдэг учраас дүн гарсны эцэст л ямар үнэлгээтэйгээ мэдэх боломжтой байсан.
  • Шинэ хоолны нэр төрлийг бий болгох тал дээр яаж ажилладаг вэ?
  • Бид хоорондоо ярилцаж, туршиж үзээд шинэ цэсээ гаргадаг.
  •  “Таны хоол сайхан байлаа” гэдэг үгийг, урмын мэдрэмжийг хэр их авдаг вэ? Тийм тохиолдлууд бий юу?
  • Тийм мэдрэмжийг хоёр, гурван удаа авч байсан. Нэг удаа үйлчлүүлэгч дуудаад “Таны хоол маш амттай байлаа, баярлалаа” гэж хэлж хэлээд урамшуулж байсан. “Би гадаадад байхдаа ч ийм хоол идэж үзээгүй. Танайд ирж идлээ, маш их баярлалаа” гэж хэлэхэд урам их авч байлаа.
  • Алдаа гаргасан үед өөрийгөө өмөөрдөг үү?
  • Үгүй, би яагаад ийм алдаа гаргачихав аа л гэж боддог. Өөртөө гутранги маягийн хүлээж авдаг л даа. Ингэж болохгүй ш дээ, яагаад алдчихваа гэж л боддог. Цаашдын хийх зүйлдээ алдаагаа засч, илүү анхаарахыг хичээдэг.
  • Хоол үйлдвэрлэлийн салбарын чиг хандлагын өөрчлөлтийг хэр соргог хүлээж авч, мэдэрдэг вэ? Үйлчлүүлэгчийн хооллолт, хоолны соёлын өөрчлөлтийг хараад нөхцөл байдлаа өөрчлөх тохиолдол хэр байна вэ?
  • Үйлчлүүлэгчийн эрэлт хэрэгцээгээ дагаад хоолны цэсэнд байхгүй, уураг ихтэй фитнесс хоолыг захиалъя гэх мэт санал хүсэлтүүд зарим тохиолдолд орж ирдэг. Ийм тохиолдолд үйлчлүүлэгчийн санал хүсэлтэд тулгуурлаад шинэ төрлийн хоол гаргаж өгөх тохиолдол бий. Гэхдээ ихэнх тохиолдолд хоолны цэсний дагуу үйлчлүүлэгчид захиалгаа өгдөг.
  • Хүнд өөрийн гэсэн ажил мэргэжил дээрээ хөгжих, амбицлах үе байдаг. Нэг ийм төрлийн хоол гаргах юмсан, ийм юм хийх юмсан гэсэн бодол байдаг уу?
  • Байлгүй яах вэ. Ойрын үед хоолны цэсээ шинэчлэхээс эхлээд олон ажлууд төлөвлөсөн байгаа.
  • Быстро, Маестро ресторан Эрдэнэтдээ хоолны салбарын жишиг тогтоосон газар бий болоход юу нөлөөлсөн гэж боддог вэ?
  • Манай багш, мастер тогооч Б.Ганзориг нөлөөлсөн гэж боддог. Боловсон хүчнээ сайн бэлтгэж, зөв хүмүүсийг нэгтгэж чадсан, сайн удирдагч гэж боддог.
  • Танай хоолны бусдаас ялгарах онцлог, давуу тал юу вэ?
  • Нэгдүгээрт амт чанар, хоёрдугаарт төрөл зүйлээрээ ялгардаг. Манайх хоёр жил тутамд хоолны цэсээ сольдог. Одоогоор 20 гаруй нэр төрлийн хоолоор үйлчилж байгаа.
  • Хоолны цэсээ боловсруулахдаа юуг анхаардаг вэ?
  • Нэгдүгээрт бүтээгдэхүүний олдоцыг бодолцдог. Жишээлбэл, үхрийн мах гэхэд үхрийн махаар хийж болох амттай гоё хоолнуудыг бодолцож, өвчүүгээр нь шарсан өвчүү хийх шинэ төрлийн хачир бэлдэх зэргээр хоолны цэсээ сайжруулдаг.
  • Өмнө нь далайн гаралтай хоолны төрөлд олон улсын уралдаанд түрүүлж байсан гэж байсан. Танай цэсэнд далайн гаралтай хоол байдаг уу? Энэ төрлийн хоолны чиглэл манай Эрдэнэтэд хэр нээлттэй салбар вэ?
  • Манай цэсэнд нэг л байгаа, тэр нь загас. Манай Эрдэнэтийнхэн далайн гаралтай бүтээгдэхүүнүүдэд нэг их дуртай биш юм байна лээ. Оросууд л их сонирхдог.
  • Цаашид ямар зорилго тавьж байна вэ?
  • Эхний зорилго мастер болох. Доод тал нь 15 жил ажиллаж, шалгалт өгч байж мастер болдог. 
  • Ярилцсанд баярлалаа.

                                                                                                                          Г.Оюунтуяа

 

 

Сэдвүүд : #Фото мэдээ  
ХОЛБООТОЙ МЭДЭЭ
The Economist: Монголын ардчилал алдаатай
Улс дамнасан жонхууг прокурор хутгасан юм биш үү?!
Улсын Дээд шүүх Үндсэн хууль зөрчиж байна
Эрсдэл, занга хоёрыг өөртөө тавьсан “шинэ” Ерөнхий сайд
МЭДЭЭНИЙ СЭТГЭГДЭЛ

АНХААРУУЛГА:Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд mminfo.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдлыг 99998796 утсаар хүлээн авна.

ШУУРХАЙ МЭДЭЭ
34 минутын өмнө өмнө

Л.Оюун-Эрдэнэ: Бид дэлхийд хангалттай импортлогч улс болж чадахгүй байгаа нөхцөл байдалтай байна

37 минутын өмнө өмнө

Л.Оюун-Эрдэнийн хэвлэлийн төлөөлөгчөөр Чулуунбаатарын Болортуяаг томиллоо

40 минутын өмнө өмнө

Манчестер Сити клуб Боруссияг хожлоо

56 минутын өмнө өмнө

Д.Сумъяабазар: Жижиг, дунд үйлдвэрүүдээ хотын зүгээс дорвитойхон дэмжинэ

56 минутын өмнө өмнө

Коронавирусийн эсрэг дархлаажуулалтад 3112 хүн хамрагджээ

59 минутын өмнө өмнө

Реал Мадрид клуб хожлоо

1 цагийн өмнө өмнө

А.Амбасэлмаа: 46 хүнээс коронавирусийн халдвар илэрчээ

2 цагийн өмнө өмнө

Л.Оюун-Эрдэнэ: Тавдугаар сарын 1-нээс хилээ нээх асуудлыг судалж байна

2 цагийн өмнө өмнө

The Economist: Монголын ардчилал алдаатай

2 цагийн өмнө өмнө

Монгол Улсын Ерөнхий сайд Л.Оюун-Эрдэнэ БНЭУ-ын Ерөнхий сайд Н.Модид захидал илгээв

2 цагийн өмнө өмнө

Эвдэрсэн хайс хашлага, замын тэмдгүүдийг засаж байна

2 цагийн өмнө өмнө

Өнөөдөр тэрсүүд өдөр

2 цагийн өмнө өмнө

Өдөртөө 1-3 градус дулаан байна

18 цагийн өмнө өмнө

Хүүхдүүдийн сэтгэлзүйг эмчилж, гэгээрүүлж, боловсролтой, мөрөөдөлтэй болоход нь дэмжиж нийгэмд гаргах хэрэгтэй

18 цагийн өмнө өмнө

Цэцэрлэг, коллежийг 4 дүгээр сарын 01-ний өдрөөс эхлэхээр санал оруулсан ч дэмжсэнгүй

18 цагийн өмнө өмнө

NBA-ын өнөөдрийн шилдэг 10 үзүүлбэр (21-02-24)

18 цагийн өмнө өмнө

Улаанбаатар-Дарханы замын бүтээн байгуулалтыг гуравдугаар сарын 1-нээс үргэлжлүүлнэ

21 цагийн өмнө өмнө

Манай сагсчид олимпын эрхийн төлөө тоглоно

21 цагийн өмнө өмнө

Х.Баттулга: Үндсэн хуулийг дуртайгаараа тайлбарлаад, мушгиад байж болохгүй

21 цагийн өмнө өмнө

Бавари Мюнхэн Лациог бутниргэлээ (Тоглолтын тойм бичлэгтэй)

21 цагийн өмнө өмнө

Хөвсгөл нуурын мөсөн дээгүүр зорчихгүй байхыг анхааруулж байна

21 цагийн өмнө өмнө

Ө.Ган-Өлзий: Хүүхэд, залуучуудын сургалт хүмүүжлийн тусгай цогцолбороос мэдэгдсэн даруйд бид зөвлөн туслах арга хэмжээ авч эхэлсэн

21 цагийн өмнө өмнө

Истанбул-Улаанбаатар чиглэлийн онгоцоор 254 иргэн эх орондоо ирнэ

21 цагийн өмнө өмнө

Челси хожил байгууллаа (Тоглолтын тойм бичлэгтэй)

22 цагийн өмнө өмнө

Аймаг, сумын цэцэглэг, сургуулийн хичээл, сургалтыг ирэх сарын 1-ний өдрөөс танхимаар оруулна

1 өдрийн өмнө өмнө

Б.Лакшми: НДШ-ийг нэмэх хуулийг 2020 оны эцсээр өөрчилж болох байсан

1 өдрийн өмнө өмнө

Тайгер Вудс осолд оржээ

1 өдрийн өмнө өмнө

Монголын Үндэсний музей хүүхдэд үйлчлэхгүй

1 өдрийн өмнө өмнө

Бүх оддын сэлгээний тоглогчдын нэрс тодорлоо

1 өдрийн өмнө өмнө

Г.Ням-Од: Умайн хүзүүний хавдраар 30-аас доош насныхан ч өвчилж байна

САНАЛ БОЛГОХ
1 өдрийн өмнө өмнө

Х.Баттулга, У.Хүрэлсүх хоёр Ерөнхий сайдын өрөөнд зодолдсон гэв үү

2021-02-22 өмнө

Брүүклин Нетс өрнөдөөр хийсэн аялал тоглолтод тав хожлоо

2021-02-21 өмнө

Б.Баасанбямба: Манайх хоёр жил тутамд хоолны цэсээ сольдог

2021-02-19 өмнө

Саид Моллаей Алтан медалийн төлөө барилдана

2021-02-20 өмнө

С.Амарсайхан: Аж ахуй нэгжүүдийн 95 хувь нь энэ сарын 23-наас үйл ажиллагаагаа эхэлнэ

2021-02-21 өмнө

Энэ долоо хоногийн теле хичээлийн хуваарь /21.02.22-21.02.26/

2021-02-22 өмнө

Улс дамнасан жонхууг прокурор хутгасан юм биш үү?!

2021-02-20 өмнө

Шар бүсийн таван байгууллагаас бусад нь энэ сарын 23-наас ажиллана

2021-02-22 өмнө

Прокурор Ц.Насанбат: С.Батболд нарын хөрөнгийг царцаах, битүүмжлэх ажиллагаа гаднын зургаан орны шүүхэд зэрэг явагдаж байгаа

2021-02-20 өмнө

Б.Бат-Эрдэнэ: 1 кг тутамд 500-аас 1000 төгрөг нэмэгддэг нь тогтоогдсон

2021-02-22 өмнө

Бээжингийн шинэ хууль Хонгконгчуудыг Англи руу “нүүхэд” хүргэв

2021-02-19 өмнө

“Эйч Кэй Би Интернэйшнл холдинг”-ийг эрэн сурвалжлах уу

2021-02-20 өмнө

А.Амбасэлмаа: Оршин суух тодорхой хаяггүй гурван хүнээс коронавирус илэрсэн

2021-02-21 өмнө

Лос Анжелес Лейкэрс өрнөд бүсийн гурав луу уналаа

2021-02-22 өмнө

Энэтхэг улсаас ирсэн АстраЗенека вакциныг хүлээн авлаа

2021-02-19 өмнө

Д.Сумъяабазар: Авлигалгүй Улаанбаатар хотыг бий болгохын төлөө ажиллана

2021-02-19 өмнө

Д.Сумъяабазар: Халдварын голомтуудыг хумьж, Улаанбаатар хот эрүүл бүс болно

2021-02-19 өмнө

Э.Дашням: Уртын дууны аялгууг орчин үеийн хөгжимтэй хослуулна

2021-02-19 өмнө

Улсын Дээд шүүх Үндсэн хууль зөрчиж байна

2021-02-20 өмнө

Үс засуулвал нас уртасна

2021-02-19 өмнө

Согтуугаар тээврийн хэрэгсэл жолоодсон 51 жолоочийг саатуулжээ

2021-02-21 өмнө

52 тохиолдлын 24 нь "Нэг хаалга-Нэг шинжилгээ" аяны хүрээнд илэрсэн байна

2021-02-21 өмнө

"Ташкентын Гранд слам" тэмцээнд манай улсаас 20 тамирчин оролцоно

2021-02-19 өмнө

Саид Моллаей эхний учраа бөхөө давлаа

2021-02-22 өмнө

Ц.Ганзориг: Монгол Улсын Ерөнхий сайд АстраЗенека вакциныг тариулна

2021-02-19 өмнө

Саид Моллаей В хэсгийн аварга боллоо

2021-02-19 өмнө

2022 оны өвлийн олимпод саад болох гэсэн хүмүүс үүндээ харамсах болно гэж Хятад улс санууллаа

2021-02-19 өмнө

Гуравдугаар сард БНСУ руу 6 удаагийн тусгай үүргийн нислэг үйлдэнэ

2021-02-22 өмнө

А.Амбасэлмаа: 36903 хүнд PCR шинжилгээ хийхэд 55 хүнд халдвар илэрсэн

2021-02-19 өмнө

Түүхэн замнал, онцлогийг харуулсан самбартай боллоо

Бидний тухай Редакцийн бодлого Сурталчилгаа байршуулах Холбоо барих Дээшээ буцах


Веб сайтад агуулагдсан мэдээлэл зохиогчийн эрхийн хуулиар хамгаалагдсан тул зөвшөөрөлгүй хуулбарлах хориотой.

Copyright © MMINFO.MN All Rights Reserved. Powered by HUREEMEDIA.